09.01.2020 17:17

Автоинструктори излизат на протест

Видян 720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автоинструктори от цялата страна излизат на национален протест на 14 януари в София, съобщава бТВ. Искането им е незабавно да бъде отменено увеличението на броя на часовете по кормуване от 31 на 42.

По думите им тази промяна е тясно обвързана с въвеждането на нова система за контрол върху практическото обучение на водачите.

„Начинът на въвеждане на системата за контрол от Министерството на транспорта даде основание на голяма част от експертите в сферата да се усъмнят, че става въпрос за корупционна схема“, обясняват от СБА.

Фирмата, на която е възложена изработката на системата, вече е била готова със софтуера и той е бил предоставен за тестване на определени автоинструктори.

В тази връзка протестиращите искат да получат отговор дали фирмата е работила върху изработката на система за сигурност преди държавата да ѝ я възложи.

Те също така искат да знаят дали промените се правят с цел частна фирма да събира годишна такса от курсистите за достъп до тази система и ако е така, цели ли се по този начин пренасочването на близо 2 милиона лева годишно към въпросната частна фирма.


 


 


 


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.