17.01.2020 17:34

Тонове мърша засипаха Ботевия път

Видян 1716 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотнаЧували с останки, в голямата си част скелети и кости от големи животни, са изхвърлени на пътя на четата на Христо Ботев, който е част от мемориалния комплекс „Ботев път“ край Враца, съобщава bstv.bg.

Обелискът се намира на 15-ина километра от Враца в посока към Оряхово по второкласния път. Дори табелите, че в района минава бойния път на ботевата чета не е възпрял неизвестния замърсител, който е изсипал поне един камион с мърша в близката долчинка.

Въпреки ниските температури над района се носеше зловоние, а от разкъсаните черни чували „надничаха“ неоглозганите от диви животни останки пише в. Конкурент.

Здравните експерти твърдят, че е луд късмет липсата на плъзнала зараза на фона на сравнително топлата зима до този момент. Никой не знае дали смрадливия товар не се намира върху вододайна зона на близките села от Община Враца.

Това не е първият подобен случай в района. В края на септември 2018 г. тонове птичи продукти бяха изсипани на няколко километра от мястото – на площадка, ползвана за тор от бившия птицекомбинат.


 


 


 


 


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.