27.01.2020 17:11

Удължават бедственото положение

Видян 616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На заседанието на кризисния щаб взехме решение за официално искане към областния управител за удължаване срока на бедственото положение в община Перник”, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров. Той добави, че това е единственият изход, с който да бъде осигурена вода за питейно-битови нужди на перничани.


„Предстоят ни много мерки, които трябва да бъдат изпълнени през следващите седмици и месеци. Особено важно за Перник е изграждането на съоръжението, което ще ни свърже с водопреносната мрежа на Столичната община“, добави той.


Владимиров коментира, че вече тече подготовка по изграждането на това съоръжение, има решение на пернишкия ОС и предстои друго такова да бъде взето и в София утре. Градоначалникът допълни, че са приключили подготвителните работи за подмяна на водопреносната мрежа в града.


„Това, че се очакват няколко дъждовни дни ще увеличи срока, в който ще вземаме вода от водовземната кула, а не от основния изпускател на язовир Студена. Дори и да не завали, според разчетите на ВиК вода ще има до месец април. Перничани трябва да бъдат спокойни, че няма да има период, в който ще останем без вода за питейно-битови нужди“, подчерта кметът, който миналата седмица разправяше друго.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.