18.06.2020 16:42

19' пише на Цацаров

Видян 3388 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Уважаеми господин Цацаров,Обръщаме се към Вас поради проверката, която Вашата комисия прави във връзка с конфликти на интереси на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов Йотов .
Много молим да обърнете внимание, че те не са само в посока издателство „Просвета – София” като издател на учебници, които са политика, одобрявани са за допускане до училищата и са заявявани от тях за финансиране от МОН, и неговата фондация, но и във връзка с ЕВРОПЕЙСКАТА програма „Еразъм +”. Тя се администрира от Центъра за развитие на човешките ресурси към МОН. Според сигнал, който получихме от Елена Генкова, управляваната от госпожа Мария Карабельова, която е в роднински връзки с министъра, фондация за последните 4 години е съпричастна към договори от ЦРЧР за 751 452 евро.Много молим също да обърнете специално внимание на огромните несъответствия в декларациите за имущественото състояние на Красимир Вълчев и Димитър Маргаритов Йотов. Още повече, веднъж вече, при подаването на декларация за имотно състояние пред Сметната палата, Красимир Вълчев публично бе оповестен за нарушение, свързано с укриване на собственост на фирма от съпругата му.Както вече сме писали на база подадените пред КПКОНПИ лични декларации на двамата и сме Ви изпратили публикациите:
19 минути получи още през 2017 г. сигнал за нередност с декларацията на министъра на образованието, тогава още пред Сметната палата. Той вписва апартамент в полите на Витоша във ВИП-сграда с площ от 161 кв.м. със стойност от 106 000 лв., което прави сензационните 658 лева или 336 евро на квадрат – почти двойно под стойността, заради която избухна скандалът с апартаментгейт на Цветан Цветанов. Само напомняме, че по закон сделките се декларират на пазарна стойност.
Прави впечатление, че в документа фигурира, че двамата със съпругата му Лилия – същата, за която описахме какви консултантски фирми има като министерша, държат по половината жилище.Абсурдността на цената личи дори само по факта, че другият апартамент на семейството – 66 кв.м. също в София, но обикновен, е деклариран на почти същата цена – 103 000 лв. Без да е ВИП и с почти тройно по-малка площ!
Даже декларираната цена на гаража към новото жилище, закупен от министъра, е на нищожна цена – 33 кв.м за 17 000 лв. – 515 лева на квадрат или 263 евро на м2.Семейството не декларира кредит за покупката на недвижимостите, но признава за придобиване на трети лек автомобил – Нисан за 17 000 лв. А също на нива край Гълъбово за 7350 лв.В следващата декларация на Красимир Вълчев, подадена вече пред КПКОНПИ стойностите на недвижимостите остават същите, но вече двамата със съпругата му вписват общо ½ от апартаментите. Попитан тогава от 19 минути защо


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

.