28.08.2020 12:08

Бонев бърка числата за София: Едрева

Видян 622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"И друг път се е налагало да се разяснява на Борис Бонев, че подхвърля неверни изводи, базирани на грешни калкулации. Дали става дума за километрите пробег в градския транспорт, инвестициите в поддръжка и изграждане на ново осветление в града и дори броя и цената на обществените тоалетни в парка на НДК. Прийомът за създаване на „алтернативни факти“ се оказва политически успешен в краткосрочен план, но последиците от него могат да са катастрофални.
На всеки може да се случи да се обърка, да не разбере докрай документите, които чете. Но когато грешката ти се покаже с документи и конкретни цифри, а ти продължаваш да настояваш, че си прав, това поставя под съмнение дали само си сгрешил или се опитваш безочливо да манипулираш.А фактите са:


Столичната община обяви обществена поръчка за поддръжка, обновяване и изграждане на ново улично осветление в града със срок две години на стойност 36.8 млн лева. Като изисквания сме заложили осигуряване на поне 90% осветяемост през първата година и минимум 97% през втората. В договорът ще бъдат заложени и сериозни санкции при неизпълнение на тези параметри. В случай на добре свършена работа се предвижда ВЪЗМОЖНОСТ за удължаване на договора с още две години при същите ценови условия.Информация за поръчката може да види всеки, а при желание, дори да прочете правилно заложеното в нея:
https://app.eop.bg/today/67540


 Обществените тоалетни при НДК, заедно с цялостното изграждане на инфраструктурата за тяхната експлоатация- канализация, водопровод и електрическа мрежа струват по 104 хиляди лева.
Тоалетните са две- при бул. „Партиарх Евтимий“ и зад НДК при бул. „България“. „Алтернативните факти“ на Борис стигнаха дори до там да отрича съществуването на втората.

Създаването на алтернативна реалност може и да е полезна за реализиране на политическите му амбиции, но със сигурност няма да го направи продуктивен общински съветник, който е ангажиран с решаването на реалните проблеми на София", пише шефът на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.


 Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !