06.10.2020 15:00

Софиянците ще гласуват за важните проекти за града

Видян 484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
01/04
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Създаваме нова програма за реализация на проекти, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване. Програмата СОФИЯ ИЗБИРА има за цел да насърчи прякото участие на гражданите, неправителствени и професионални организации в предлагането на проекти и разпределението на бюджета.
В Бюджет 2021 отделяме 1,5 млн. лв. за програмата СОФИЯ ИЗБИРА.
Какви са правилата:
До 25 октомври изпращайте Вашите идеи и предложения на адрес sofia.izbira@sofia.bg. Нужно е да изпратите описание на Вашата идея и приблизителната стойност за реализация й.
От 26 до 31 октомври всички получени идейни предложения ще бъдат разгледани от експерти на общината. Критериите, на които трябва да отговарят предложенията, е да могат да се реализират в рамките на следващата година и да са в рамките на бюджета от 1,5 млн.
От 1 до 30 ноември ще можете да гласувате за всеки проект.
Проектите, които получат най-много гласове ще бъдат заложени за изпълнение в Инвестиционната програма на Столичната община за 2021 г.
Колко проекта ще бъдат изпълнени зависи от резултатите от гласуването – ако на първо място е проект с бюджет 1,5 млн., ще бъде реализиран само той, ако общата стойност на първите 3 проекта е 1,5 млн., ще бъдат реализирани и трите.


 


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


 


Предлагаме и няколко примера за такива проекти, които сме получавали в последната година:
 Изгледна площадка и кът за отдих на Копитото – предложен от природен парк Витоша.
 Детска площадка, посветена на видовете изкуства в „Младост“ на един от терените, които получихме от държавата за изграждане на парк – предложение на един млад възпитаник на Консерваторията.
 Скейт-парк в Северен парк – по идея на Федерацията по скейтборд.
 Възстановяване на ул. „Будапеща“ от ул. „Московска“ до бул. „Дондуков“ с изграждане на асансьор и тераса за наблюдение – предложение на група архитекти.
За последните 10 години разработихме 7 програми на Столичната община за финансиране на външни проекти на обща стойност 4 млн. лв. Това са програма Култура, Европа, Младежки дейности и спорт, Детско-юношески спорт, Зелена София и Социални иновации.
При тези програми предложенията идват от гражданите и различни неправителствени и професионални организации, а класирането се извършва от експертни комисии в общината. В новата програма и предложенията и класиранията ще идват от гражданите, а реализацията ще бъде от общината”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !