11.12.2020 15:56

Ячек Олчак е новият гл. изп. директор на Филип Морис Интернешънъл

Видян 391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филип Морис Интернешънъл Инк. (PMI) (NYSE: PM) обяви промяна в ръководството си на най-високо ниво, като процесът на приемственост е отдавна планиран и ще приключи през май 2021 г.

Настоящият главен изпълнителен директор на ФМИ, Андре Каланцопулос, е избран за изпълнителен председател на Борда, като изборът ще влезе в сила непосредствено преди Годишната среща на акционерите през май 2021 г. Настоящият председател на Борда, Луи Камилери, е изразил желание по лични причини да бъде пенсиониран, като Лучио Ното, независимият председателстващ директор на ФМИ, ще заеме длъжността временно до месец май, когато Андре Каланцопулос ще застъпи официално.
 
Новият Главен изпълнителен директор на ФМИ, Ячек Олчак, който ще наследи поста от Андре Каланцопулос след провеждане на срещата на акционерите през май, по настоящем заема длъжността на Главен оперативен директор на компанията от януари 2018 г., като преди това е бил Главен финансов директор, в периода от август 2012 г. до края на декември 2018 г. Очаква се Ячек Олчак да бъде номиниран и за член на Борда на директорите на срещата на акционерите.

Компанията обяви, че промяната е планирана, за да се осигури плавен преход и приемственост в ръководството на компанията за изпълнение на амбициозната визия за изграждане на бъдеще без дим.

Тримата представители на организацията на най-високо ниво - Камилери, Каланцопулос и Олчак са работили в тясно сътрудничество от момента, в който ФМИ се отсели като напълно самостоятелна компания. Те споделят обща стратегическа визия и под тяхното общо ръководство Филип Морис Интернешънъл бележи значими постижения, както във вътрешната трансформация на компанията , така и на цялата индустрия, като лидер в изграждането на бъдеще без дим.

При обявяването на новината настоящият председател на Борда на ФМИ Луи Камилери заяви: „За мен е чест да предам председателското място в Борда на Андре след неговото решение да предаде ръководния пост на компанията и се радвам, че Ячек поема кормилото на ФМИ от май 2021 г. Той е достоен наследник на Андре, предвид успехите му в компанията през годините и безспорните му лидерски му качества. Когато сега правя равносметка на 40-годишната си кариера във ФМИ, мога да кажа, че за мен бе огромна привилегия да работя за тази прекрасна компания, нейния борд, нейните служители и нейните акционери. Искам сърдечно да благодаря на всички за това чудесно преживяване, благодарение на което ФМИ е лидер в трансформацията на индустрията и най-иновативната тютюнева компания в света. Аз се оттеглям с твърдото убеждение, че компанията е в добри ръце и ще успее да изпълни визията си за изграждане на бъдеще без дим.“

Досегашният главен изпълнителен директор Андре Каланцопулос заяви: „За мен е чест да поема по стъпките на нашия председател на Борда и бивш главен изпълнителен директор, Луи Камилери. От името на ръководството на ФМИ бих искал да изразя дълбоката ни благодарност за невероятния му принос за успеха на нашата компания, за неговото лидерство, съвети, отдаденост и най-вече човечност. Освен като  ненадминат бизнес лидер, той ще ни липсва много и като изключителен човек и приятел.“

Г-н Каланцопулос добави: „За седемте години, в които съм главен изпълнителен директор, ние подготвихме ФМИ за бъдещето и трансформацията на компанията, разработихме и предлагаме по-добри, научно доказани бездимни алтернативи за пълнолетните пушачи, които иначе биха продължили да пушат. Смея да твърдя, че разполагаме с водещото в света портфолио, както от горими, така и от бездимни продукти, но най-вече с изключителен мениджърски екип и с глобална организация, която постига високи резултати и умее да се адаптира и да учи бързо. Много се радвам да предам длъжността Главен изпълнителен директор на Ячек Олчак. Работил съм в тясно сътрудничество с него в продължение на десетилетия и съм добре запознат с неговата отдаденост към компанията и служителите ни, с неговия стремеж към


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !