15.01.2021 14:22

Нов рекорден бюджет за София: Фандъкова

Видян 476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Стратегически цели и стратегическа инфраструктура – това отличава бюджетът на София за 2021 г.  Общият размер на бюджета за тази година 1,884 млрд. лв., от тях:
 1,375 млрд. са текущите и държавно делегираните дейности
509 млн. лв. е размерът на капиталовата програма на София, с над 296 млн. лв. безвъзмездни европейски средства.

Бюджет 2021 е фокусиран върху краткосрочното постигане на 3️⃣ стратегически за мен и за София цели:
Изграждане на стратегическата инфраструктура на София и ремонти в кварталите. Нови детски градини и места за всички деца от 3 до 6 години.
Подобряване на качеството на въздуха и екологичен градски транспорт.

Първата цел е изграждане на стратегическата инфраструктура на София. Общо 140 млн. лв. за изграждане и реконструкция на транспортна инфраструктура.

 В списъка с обекти за изграждане са новите булеварди  - бул. „Тодор Каблешков“, бул. „Филип Кутев“, „Източната тангента“, „Ломско шосе“, ул. „Опълченска“, които са част от вътрешните градски рингове. С тях София практически ще има нова транспортна схема и с над 1/3 разтоварен трафик през центъра.
 Обектите за основни ремонти и реконструкции са бул. „Първа българска армия“, ул. „Кукуш“, тунелът на Люлин на бул. „Царица Йоана“ заедно с трамвайния път, тунелът на НДК и бул. „Скобелев“, ул. „Н. Коперник“ и „Чепинско шосе“.  
 Най-голямата реконструкция, която ще започнем през 2021 г., е на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“ – от Съдебната палата до „Княжево“  - 31,6 млн. лв. за 2021 г. осигурени по програма „Региони в растеж“.
Ремонтите в кварталите са третото перо в този сектор – 50 млн. лв., което е със 7 млн. лв. повече от 2020 г. и гарантирани 10 млн. лв., които предоставяме директно на кметовете на райони.

 2021 г. започваме изпълнението на първата част от проекта за изграждане на канализация по ОПОС, която включва районите „Витоша“, „Връбница“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Сердика“ и „Банкя“. Общо 30,1 млн. лв. са заложени за ВиК-инфраструктура, като над 10 млн. лв. са от държавата за реверсивната връзката между водопроводите на яз. „Искър“ и яз. „Бели Искър“ и за проучване на яз. „Огняново“, който да свържем към водопроводната мрежа на София. Това са проекти, за които лично договорих финансиране през миналата година.
 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !