22.02.2021 09:26

Лъжите на ЧЕЗ за павилиона и шахтата в ДОКУМЕНТИ

Видян 4683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
01/03
много слаба слаба добра много добра страхотна

Използваната от ЧЕЗ бележка, чрез която ЕРП-то се опитва да прехвърли изцяло своята по закон вина за нелепата смърт на 16-годишно дете, не само не доказва правотата на дружеството, но и го уличава в незаконна дейност. В нея подалия оставка главен архитект на Район Триадица просто информира дружеството, че на съответното място, което е в парцела на Медицинска Академия – т.е. на Министерството на здравеопазването, не на общината, „е ситуиран павилион ”. В нея не пише, че той е законен, не се цитира никакво решение или друг документ за това. Даже самата фраза „с квадратура около 10 кв.м” би уплашила един съвестно изпълняващ функциите си енергиен оператор.
Защото той знае, че по Закона за енергетиката, независимо от собствеността на обекта, на земята, на технически елемент, ОТГОВОРНОСТТА ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО И ЕКСПЛОАТИРАНЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО Е ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ЕНЕРГОТО – В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ НА ЧЕЗ.
Всеки, който е пробвал да подаде документи за пускане на ток на търговски обект, къща, блок и каквото и да било, знае колко трудно става това, с колко документация е свързано и как е напълно невъзможно да стане просто с една нищо не означаваща бележка. Най-малкото необходимо е Акт 16, какъвто Районът не е предоставял на ЧЕЗ. Което означава, че ЕРП няма право да пусне ток.


 Виж документи ТУК!


Тук идва и вторият и най-уличаващ документ. А той е договорът на ЧЕЗ с едноличния търговец Нетуно – Пламен Бочев. По цитираната Наредба № 6 той не би могъл да бъде изобщо включен в мрежата, тъй като няма законен обект. Тъй като НЕ Е ОБЕКТ, понеже не е законен, а в системата се включват „обекти”, както изрично е записано в самия нелегален договор на ЕРП-то с „потребителя”.
Според същия договор трябва да има и „съоръжения за присъединяване”, каквито НЯМА. Не е


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !