22.02.2021 13:07

Къде ще сложим 2,5 млн. спрени возила, защо ще преглеждаме освободените нови коли, отпечатани ли са вече стикери за 120 млн.лв. при необнародван закон? И още 9 въпроса

Видян 7203 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С пълно единодушие от присъстващите едва 82 от 240 депутати парламентът прие Закона, с който одобри новите и незаконни екостикери. Той още не е обнародван и не е в сила в очакване на решението на президента. Преди да го вземе, държавният глава е хубаво да зададе въпроси на клуба, който иска да налее 120 млн. лева годишно на депутата от БСП Петър Кънев и много повече на търговци на разнообразна техника – камери, четци и т.н. в дублираща система на платения с 320 млн. лв. тол, който поддържа вече тези функции. Темата е важна за 4 млн. българи с МПС. 2/3 от тях ще излязат от строя. Ето 12 информации за размишление:1.    Защо се въвежда система за електронно засичане и контрол на ППС, посредством стикери при положение, че държавата две години ни убеждаваше, че стикерите са остаряла технология и са предпоставка за измама?
2.    Защо трябва да се инвестира в многомилионна система за контрол чрез стикери, която абсолютно дублира вече наличната Електронна система за пътни такси и съпътстващото й правоприлагане? Колко ще е планираната инвестиция, кой я плаща -общините или държавата? Кой поема инвестицията за оборудване автомобилите на МВР? Колко ще струва на институциите, осъществяващи контрол да интегрират технологичното решение за проверка и налагане на санкция (МВР, ИААА, ДАИ)?
3.    Започнало ли е отпечатването на стикерите, при положение че законът не е влязъл с сила?  
4.    В момента съществува електронен регистър, в който се въвежда преминат ГТП включващ измерване екологичните характеристики на ППС, защо е необходимо въвеждането на лепящ се стикер?
5.    Защо се въвежда остаряло решение чрез печат на стикери при положение, че в новите системи целия контрол на ППС се осъществява чрез разчитане на регистрационните номера и вече има налични такива изградени решения в общините и от държавата чрез Електронната система за пътни такси?
Всички европейски градове вече са въвели модерното решение, чрез зачитане на регистрационният номер на ППС за достъп до определени райони е градовете. София току-що обяви интегрирането на нови 200 камери с функция за  разпознаване номера, които могат да бъдат използвани за целта, аналогично на градовете в Европа.
6.    Уведомени ли са гражданите (60% от автомобилният парк е над 10 години), че тази


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.