04.03.2021 14:17

Местан призова да се гласува за ДБ

Видян 554 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Без да поставяме предварителни условия, ние заявихме готовност да дадем подкрепа за Демократична България (ДБ) на парламентарния вот на  4 април”, заяви в свой открит призив лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Той  апелира членовете и симпатизанти на партията да гласуват за ДБ.
В обръщението си във Фейсбук и на страницата на обединението Местан аргументира позицията си с думите, че това е единствената политическа сила, която е истински готова да се изправи срещу ДПС "в името на реалната свобода и реалната политическа интеграция на турците и мюсюлманите в България
". Според  него нито БСП, нито ГЕРБ могат да послужат за тази цел, тъй като и двете партии обслужват "порочния модел на властта, който трябва да се разруши".
„След 30 г. закъснение, се появи политическа сила в лицето на  ДБ, която през последната година даде ясни знаци, че е узряла за тази национална задача. Лидерът на ДБ Христо Иванов изведе на фокуса на общественото внимание инак добре известните корупционни схеми на ДПС, за които специализираните държавни институции са в режим на престъпно бездействие. Освен това Иванов е първият лидер на системна българска партия, който с екипа си на 26-ти декември 2020 г. посети гроба на Тюркян и отдаде почит на жертвите на т.н. Възродителен процес”, напомни още Местан.

 Вижте целия призив:

ПРИЗИВ
към учредителите, членовете и симпатизантите
на ДОСТ
Уважаеми съмишленици,
Дълбоко съм убеден, че политическата интеграция на българските граждани – турци и мюсюлмани не трябва да зависи от една единствена партия.
За съжаление, системните български партии с престъпното си бездействие и нерядко съучастие още в началото на прехода допуснаха етнически смесените райони да се превърнат в ДПС-анклави, във феодална собственост на тази партия и нейния едноличен собственик.
Монополът на ДПС върху турците и мюсюлманите в България е фундаментален порок и основен проблем на българската демокрация, защото осигурява несъразмерна политическа власт на ДПС, която тя преобразува в корупционни схеми чрез контрола върху ключови системи на държавната власт – общини, изпълнителна власт, регулаторни органи, служби и прокуратура.
Това е реалната същност на ДПС. Името „права и свободи“ е само фасада.
В крайна сметка, високата социална цена на корупционните пари, с които се строят сараи, купуват се ТЕЦ-ове и яхти за десетки милиони, къщи за гости, охолният живот на партийната клика, се плаща от българските граждани и най-вече от избирателите на ДПС. Без възможност за реализация в страната, като изключим партийната номенклатура, десетки, може би стотици хиляди си изкарват прехраната на гурбет, далеч от деца, съпруги и родители.
На това трябва да се сложи край. Разбиването на ДПС монопола и изграждането на реална алтернатива за политическа интеграция на турците и мюсюлманите в България и пълноценното им включване в демократичния процес в страната е най-важната цел, която стои пред българската демокрация.
В името на тази цел ние създадохме ДОСТ. На парламентарни избори 2017 година участвахме с най-радикалната дясна политическа платформа с акцент върху неохобдимостта от радикално ликвидиране на всички форми и символи на


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.