09.06.2021 09:33

Пак скандал с калинка - агрошефка с фейк диплома от УНСС

Видян 6270 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява САПИ ЕООД – държавна фирма Система за агропазарна информация към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с фалшива диплома, съобщава Агри.Бг. Въпреки че Калина Илиева - шефката на ДФ Земеделие, която бе осъдена, че е заела с поста с фейк документ за образование даде име на цялото явление „калинки”, урокът не е научен. И вината не е само на който яде баницата, но и на назначилия го министър.
 Дипломата на Мирослава за завършено висше образование, която е предоставила, за да “защити” желанието си да заема позицията на ръководител на САПИ ЕООД – Система за агропазарна информация, не е истинска. Припомняме, че за цялата 2020 г. Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв. за годината, в която чиновниците работеха половината време от вкъщи, т.е. не работеха изобщо, а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133, 84 лв.
В CV-то на Мирослава Наумова, с което редакцията разполага, е записано, че от 1993г. до 1997г. е изучавала “мениджмънт” (без да е посочена конкретната специалност и образователната степен) в Националната спорта академия (НСА).
От 1995 г. до 1997 г. шефката на САПИ твърди в CV-то си, че е изучавала Международни икономически отношения (МИО - както е посочено в документа - отново без да се спомене образователната степен) в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София.
След като ръководството на министерството се смени, по сигнали на работещи във ведомството, е назначена проверка и става ясно, че Наумова е представила фалшива диплома.
От УНСС със специално писмо, изпратено до Министерството на земеделието, храните и горите на 1 юни, 2021 г. посочват, че такава диплома не е издавана.


 


Писмото е подписано от зам.-ректора по учебната дейност - проф. Мирослава Раковска.
Далеч сме от мисълта да си представим, че в УНСС могат да се объркат и


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.