Кадри, на които се виждат полицаи да влачат и бият демонстранти до колоните на Министерския съвет (МС), бяха прожектирани в Народното събрание в петък. Това стана по време на извънредно заседание на временната парламентарна комисия, проверяваща данните за полицейско насилие и незаконно подслушване спрямо протестиращи през 2020 г., предаде Свободна Европа.

Председателят на комисията Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" каза, че е получил видео записите едва в четвъртък вечерта, след като те безуспешно са били търсени в продължение на месеци от него и служители на МВР. В крайна сметка се оказало, че тези кадри се пазят в Националната служба за охрана (НСО).
Кадрите са от масовия антиправителствен протест от 10 юли миналата година. Тогава успоредно с протеста на искащите оставката на третия кабинет на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, ГЕРБ организира партиен митинг пред сградата на МС. След неговия край се стигна до сблъсъци, по време на които десетки бяха ранени и арестувани.

 ВИЖ ВИДЕО тук!