23.11.2021 15:01

Защо доказаният плагиат и разследван за пране на $1,6 млн. Лъчо Мозъка е незаконен доцент в СУ? (Документи и бисери)

Видян 11452 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
Лъчо Мозъка
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от най-големите петна, за които трябва да отговаря Анастас Герджиков е, че много преди барбадоския консул Петър Илиев, чието плагиатство така и не е коментирал, а го нарече „любим преподавател”, остави Лъчезар Иванов – кръстен първо от 19 минути още през 2008 г. Мозъка, депутата – осмомандатник от ГЕРБ, за доцент в СУ. Освен, че е доказан плагиат, той незаконно е получил научната титла, разкриха от Гражданската инициатива Млади лекари за ново здравеопазване. Причината е, че при избора си за доцент като единствен кандидат, той не е отговарял на куп изисквания – да е заемал академична длъжност асистент или главен асистент, да е бил преподавател, да е бил член на научно-изследователски екип, да е имал художествено – творческа дейност (битността му като част от Комисията по културата на НС не се брои), да има доказани научни постижения, да е бил деен участник в научни форуми и много други. Мозъка става доцент в годината на встъпване на Герджиков като ректор 2015 г., като процедурата е започната 2 дни преди октомврийските избори през 2014 г., приключила е половин година по-късно, но новият ректор е имал достатъчно основания, за да прекрати отношенията на СУ с плагиата – доцент за 6 години управление на Алма Матер. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!
Още повече, че е всеизвестна причината, поради която Медицинският университет в София отказа 3 години по-рано – през 2012 г. доцентура на Мозъка – беше си приписал 2 публикации на проф. Любомир Иванов като свои, надлежно изброени в „научните трудове” на Лъчезар Иванов. Тогава той не само не беше съден за престъплението, което се налага по закон, а се измъкна с нелепото обяснение за „техническа грешка”.
Документацията за доцентурата му в СУ на Мозъка също е ... сок от мозък.

Тя е посветена на електронния здравен картон, пълна с бисери като: „това е версия на традиционния амбулаторен картон”.
В текста има даже поезия в проза, например:
„хартиеният картон може да стои, потънал в прах, забравен в някой шкаф”,
а „при нужда лекарят разчита на личните спомени на човека за кръвната му група, тежки заболявания, алергии”.
Ако не ви звучи като научен труд, хеле за доцент в Алма Матер, вижте и това проникновение:
„независимо дали си у дома, на почивка, в командировка или в чужбина, имаш непрекъснат достъп до здравна информация”.
Още по-забавен обаче е текстът на рецензията на единствения кандидат за доцент в 133-годишния СУ, дело на професора с гръмкото име Цекомир Воденичаров. Освен, че изтъква ВЛАДЕЕНЕТО на руски и английски език на Иванов, в което се съмняваме,му приписва „добри комуникативни умения и много добри компютърни умения”.
Професорът изтъква на първо място невероятните умения на Иванов, който – не знаехме, бил работил и като пулмолог, в „мениджмънт на социално значимите заболявания”, та се питаме къде го в борбата срещу коронавируса.
Второто му завидно направление било „специфика на търсенето и предлагането на пазара на здравни услуги”, а ние си припомнихме разследването срещу него за конфликт на интереси с големи пари, получени от голямото застрахователно дружество Евроинс. Ставаше въпрос за хонорар от 131 000 лв., взет от холдинга, придобил и ЧЕЗ у нас, което има


 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.