28.06.2009 13:10

РЗС: Доган да каже дали настоява турския език да се въведе като втори официален в България

Видян 1047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
РЗС: Доган да каже дали настоява турския език да се въведе като втори официален в България
много слаба слаба добра много добра страхотна

РЗС и ВМРО през последните няколко дни получават данни, че активисти на ДПС на събрания в Исперих, Лозница, Кубрат, Опака, Омуртаг, Момчилград, Джебел, Черноочене и др. са заявили, че ще настояват за промяна на Конституцията и въвеждането на турския като втори национален в Република България, се казва в декларация на РЗС, цитирана от БГНЕС.


"Във връзка с тази опасна за националната сигурност информация и по повод продължаващите провокации към нацията по време на предизборните обиколки на Ахмед Доган, политическа партия "Ред, законност и справедливост” настоява Доган официално и ясно да заяви: действително ли има претенции турският език да стане втори официален в Република България. Позицията на Ахмед Доган е важна за изясняване на крайната цел на политическото му инженерство – дали иска обособяване на анклави и разрушаване на държавния интегритет. Гражданите на България от турски произход не бива да се заблуждават, че официализирането на турския език е в тяхна полза. Напротив, това е продължение на процеса на поробването им от Доган и безмилостното експлоатиране на техния труд, права и свободи. Феодализацията на общините в смесените райони, капсулирането на турското население, поставянето му под едноличното разпореждане на един диктатор, използването на мюсюлманското вероизповедание за политическите цели на върхушката на ДПС бяха извършени като пълзящ антиконституционен процес. Той доведе до бетониране на властта на Доган и неговите лакеи и смачка правата на малцинствата в България.
Въвеждането на турския език като официален означава поредна фаза на сепарирането на част от България и отдаването й на безсрочна концесия на политико-икономическата мафия на Доган", се казва в декларацията на партията.
РЗС е категорично против каквито и да било експерименти по модела на бивша Югославия или на Македония с албанския език. "Ако се иска узаконяване на турския като официален език, това означава, че доганизацията навлиза в най-уродливата си фаза, от която може да следва единствено последната логична стъпка – създаването на турски анклав, разцепването на България и изключването й от Европейския съюз."Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.