16.07.2009 12:53

Испания може да загуби €6,3 млрд от фондовете на ЕС

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Европейската комисия заплаши Испания, че може да загуби €6,3 млрд от фондовете за регионално развитие, алармира вестник „Ла Вангуардия”.
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия заплаши Испания, че може да загуби €6,3 млрд от фондовете за регионално развитие, алармира вестник „Ла Вангуардия”. Това става само 6 месеца преди изтичане на крайните срокове за подаване на искове за финансиране на проектите за 2007 г.  Страната не е попълнила и подала до момента документите. Освен това голяма част от рамковите й програми за 2007 г. все още не са получили одобрение за финансиране, като попълнената документация трябва да бъде представени до 31 декември 2009 г.
По същото време Съветът за бюджетна и финансова политика даде одобрението си на предложението на правителството за модела за автономно финансиране. Така ще бъдат разпределени милиони евро между провинциите. Това бе оповестено от министъра на икономиката и финансите на Естремадура Анхел Франко.


Междувременно световната криза не подмина и Латинска Америка. Така след 6 години равномерен положителен ръст, икономиката в региона ще отбележи спад от 1,9% през 2009 г., предвиждат прогнозите на ИК за Латинска Америка и Карибския басейн.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.