22.07.2009 11:45

Румен Петков: В декларацията прозира неграмотност

Видян 775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Румен Петков: В декларацията прозира неграмотност
много слаба слаба добра много добра страхотна

В декларацията на приоритетите за 41-вото Народно събрание има текстове, които са недомислия и в тях прозира неграмотност, заяви Румен Петков от Коалиция за България, който заедно със свои колеги от парламентарната група, коментира приоритетите на Народното събрание и промените в правилника на НС, предаде БГНЕС.Петков нарече метода на работа на новото мнозинство опит за груба манипулация и лъжа. Той оспори отделни текстове от декларацията за основните приоритети на новия парламент, касаещи предимно достъпа до европейските фондове, и нарече стила му на работа силово налагане на текстовете и арогантно пренебрежение на мнозинството към мнението на отделни народни представители. Според Мая Манолова от Коалиция за България организацията, която е била създадена около тези обсъждания не е допуснала опозицията да участва нормално в този процес.
Петър Мутафчиев също от Коалиция за България оспори текста в декларацията, в който се настоява за оптимизиране на държавната и общинската администрация. Той видя в него намек за съкращения на административния персонал и упрекна мнозинството в пряка намеса в работата на местната власт. Метър Мутафчиев зададе и въпроса какво значи гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната, за което пише в декларацията. Според него това са неясноти, а би трябвало да се разпише какво конкретно се има предвид.
Като цяло депутатите от Коалиция за България протестираха срещу нарушенията, според тях, на парламентарната практика, както и срещу нарушенията на процедурите, които не са дали възможност на депутатите да изразят в нормално време своите становища и предложения относно декларацията и промените в правилника на Народното събрание.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.