17.08.2009 11:19

О. Аврамов: Нищо от написаното за мен не е вярно

Видян 888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
О. Аврамов: Нищо от написаното за мен не е вярно
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой никога по никакъв повод не е правил обиск в дома ми. Някой е подхвърлил това на медиите, каза бившият главен секретар на НС Огнян Аврамов, цитиран от БГНЕС. Имало е случай, както се разбра с ръководителя на гаража на Народното събрание, в чиято каса са намерени тези 60 хиляди евро.


Това не е незаконно, но аз не мога да говоря за това, нека той да си каже. Ръководството на НС точно преди една година се раздели и на мен беше оставена администрацията, свързана с пряката работа на НС. Аз бях извикан на 3 август в полицията по разследването на Софийска градска прокуратура, напомни Аврамов. Предполагам, че прокурорската проверка продължава, уточни той. Аз съм на тази длъжност от началото на 39 -то Народно събрание, т.е.от 2001 г.
Тези изразходвани средства за бензин и тези извъртени километри на колите на парламента не са изхарчени от административния секретар, а от народните представители. Факт е, че много активно е използван автопаркът на Народното събрание. Депутатите са пътували по избирателните си райони. Не е сериозно да се говори, че аз съм разпореждал и колите са давани на администрацията, не съм давал кола неправомерно на никого, категоричен е Аврамов. За парите за бензина не стои моят подпис, а този на началника на гаража и на административния секретар. Не може да се говори, че главният секретар и административният секретар са въртели всичко в Народното събрание, освен това председателят на НС Георги Пирински беше много педантичен в това отношение.
Всичко изписано във вестниците, откакто напуснах на 31 юли не е вярно с изключение на това, че съм главен секретар на НС, подчерта Аврамов. Той каза, че той е уведомил ДАНС за обществената поръчка за ремонтите на депутатските жилища във връзка с прилагане правилата за класифицирана информация. Аврамов неколкократно подчерта, че подписът му не съди върху документите, за което е обвиняван. Според него бившият председател на НС Георги Пирински точно е обяснил всичко на пресконференцията миналата седмица.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.