04.07.2010 17:39

Отхвърлиха 2 от жалбите срещу завода за боклук

Видян 819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Отхвърлиха 2 от жалбите срещу завода за боклук
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбите за спиране на процедурата за възлагане на обществена поръчка за строителството на завода в София, съобщиха от общината.


В Комисията постъпиха четири жалби с твърдения за нарушения при избора на изпълнител в процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране и строителство на завода за механично-биологично третиране на отпадъци на площадката Садината.


В две от жалбите има искане за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата. На свое заседание на 1 юли 2010 г. КЗК остави без уважение исканията на Консорциум Сиес-Балканстрой Садината, гр. София, и на Консорциум Данеко/Валмекс-Садината-МБТ ДЗЗД, за налагане на временна мярка - спиране на процедурата за възлагане на обществена поръчка за строителството на завода.


Определенията подлежат на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването им на страните.


Общата сума на строителството на завода, заедно с държавното и общинското финансиране, е над 180 млн. евро. Столичната община договори заем с Европейската инвестиционна банка за финансиране на нейния дял от сумата за строителство на инсталациите.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !