11.04.2011 17:16

Ограничиха територията на домашните любимци

Видян 656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Ограничиха територията на домашните любимци
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въведоха нови ограничения за собствениците на домашни любимци. Те ще могат да извеждат питомците си само в определени за целта места. Само 10% от площта на парковете ще бъдат разрешени за разходка на кучета. В градския транспорт ще се допускат домашни любимци с паспорт. Това каза по Нова тв зам.-кметът на София Мария Бояджийска. 

Има определена места, където кучетата ще могат да се разхождат без намордник. Предвижда се да бъдат закупени и табели и с тях да се обозначат определените алеи в парковете и междублоковите пространства. Списък с районите може да бъде намерен в сайта на общината, обясни Бояджийска. Идеята да се слагат намордници на домашните кучета с тегло над 10 кг е за да предотвратени възможни инциденти. 

Бояджийска заяви, че в момента наредбата за градския транспорт не позволява в автобуси и трамваи да се возят домашни любимци, но от общината предлагат това да се промени и кучетата с паспорт да могат да се возят.

Около 9000 са безстопанствените кучета в София, твърди Бояджийска. 20% от тях не са кастрирани, което е един от факторите за нарастването на популацията им. Нова програма на общината за безстопанствените животни има за цел да ограничи популацията им до 2-3 хиляди през следващите три години. 

Предвижда се освен кастрация на бездомните кучета, на гражданите да бъде предоставена безплатно възможността да кастрират и регистрират любимците си. Освен безплатните услуги, общината няма да събира и такса Куче за първата година след кастрацията и поставянето на чип на животното.


реклама
Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини