21.07.2011 17:40

Искат оставката на зам. на Трайчо заради случая Хотел Берлин

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Искат оставката на зам. на Трайчо заради случая Хотел Берлин
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първо кмета на София Йорданка Фандъкова и нейни колеги от цялата страна, а после и туристическия бизнес отправиха унищожителни критики към заместник-министъра на МИЕТ Иво Маринов, разкрива седмичникът Супер 19’. Повод стана неадекватната му реакция по повод смъртта на 14-годишната Сара Ернест в незаконния басейн на хотел Берлин на Златни пясъци. Маринов, сякаш е паднал от небето, коментира, че това е станало по вина на общините. Всъщност, контролът и разрешителният режим върху басейните на хотелите се извършва от агенции на МРРБ, МИЕТ, МОСВ, МЗХ. Не е възможно държавен чиновник №1 по туризма да не знае това.
Случаят със смъртта на засмуканото от тръба дете предизвика неспирен негативен отзвук вече от седмица в Германия. А това е най-големият пазар за българския туризъм. Ударът дойде заедно с натравянето на руски деца в хотел в Китен. Това пък удари другия ни най-голям пазар – този при братушките, където и блез друго суперзвездите на местната естрада се оплакват от измами на ваканционния комплекс Емералд край Равда. “Не ходете на море в България, не си купувайте имоти там”, тръбят в един глас Филип Киркоров, Лолита, Борис Мойсеев, Надежда Бабкина. Те обикалят всички национални тв канали и тиражни вестници. Ударът за страната ни е жесток!
По нито един от изброените скандали България в лицето на Иво Маринов и МИЕТ не е взела абсолютно никакви мерки и не е лансирала в медиите по света и у нас свое мнение. Или поне извинение.
Това още веднъж вади на дневен ред скандалното разпределение на огромния бюджет от 34 милиона лева за реклама на дестинацията, които бяха потрошени по най-безумен начин и както се вижда, предизвикаха обратен ефект.
Някой трябва да понесе отговорност за всички тези безобразия, категорични са както туроператорите, така и хотелиерите в България. 80 млн. евро ще загуби нашата страна само от скандала с басейна. Този някой според тях, пък и според нас е ресорният зам. на министър Трайчо – безмълвният Иво Маринов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.