05.03.2012 16:33

Кръстовища на 2 нива армаган от Истанбул

Видян 1019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
кръстовища на две нива
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова получи като подарък от кмета на Истанбул Кадир Топбаш проекти за кръстовища на две нива. Това стана при срещата на двамата в София вчера.


„Преди две години, при моето посещение в Истанбул, ние се договорихме да работим заедно в сферата на транспортната инфраструктура. При управлението на г-н Топбаш, Истанбул за кратко време се промени, особено в сферата на булевардите, улиците, на транспортната инфраструктура. Веднага след прибирането ми в София дойдоха експерти от Истанбул, за да направят оглед и да преценят възможностите за по-бързото справяне с проблема с трафика в нашия град“, коментира тя.


По думите на Фандъкова кметът на турския мегаполис е представил вчера подаръка си – два технически проекта, две кръстовища на две нива на булевард България. Това са кръстовищата с булевард Тодор Каблешков и с булевард Гоце Делчев, обясни тя.


„Тези две кръстовища са естествено продължение на работата ни за облекчаване на трафика по една от най-важните артерии на града, а именно булевард България“, добави кметът на столицата.


Според нея това ще доведе до безконфликтното преминаване от центъра на София до Околовръстния път по булевард България.


„Сферите, в които се договорихме да продължим сътрудничеството, са зелените системи, културата. Истанбул беше Европейска столица на културата преди две години, а нас ни предстои да кандидатстваме и в сферата на инвестициите, строителството и енергийната ефективност“, допълни Йорданка Фандъкова.


Снимка: БТАДобави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.