21.03.2012 17:51

Бум на дела срещу Топлофикация

Видян 1142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Топлофикация
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Федерацията на потребителите съобщиха за бум на абонати, които съдят Топлофикация заради съмнения за надписани сметки, съобщи БНР. В столицата за последните 3 години има 3000 такива случая.
От Федерацията на потребителите разказаха за фрапиращи случаи в отношенията потребител - Топлофикация. Адвокат Марина Маврова посочи, че има случай на сметка от 500 лева на месец за двустайна панелка.
Адвокат Мария Мусорлиева добави друг пример: Възрастни дами - двете не пускат парно, а плащат между 120 и 150 лева на месец само за сградна инсталация. Изработен е иск за недължимо платено, т.е. за три години назад тези жени са дали към 4000 лева от пенсиите си.
За да се стигне до връщане на пари, обаче, от Федерацията на потребителите разчитат на качествен съдебен процес. Нещата, според тях, не винаги стоят по този начин. Някои некоректни експертизи, които бяха подадени по делата, вече вещите лица са дадени на прокурор, подчерта Мусорлиева.
Едно от възможните спасения от високите сметки за парно, според председателя на неправителствената организация Павел Кърлев, е понятието сградна инсталация да изчезне от Закона за енергетиката.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.