15.06.2012 11:50

Вальо Топлото е невинен, постанови САС

Видян 871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
Топлото
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд отмени 14-годишната осъдителна присъда на Валентин Димитров по обвинението, че е присвоил близо 6 милиона лева от Столичната топлофикация, съобщи БНР. Така съдът го призна изцяло за невинен, заедно с всички останали подсъдими в процеса. Припомняме, че  Вальо Топлото бе осъден през юни 2009 година, като Софийският градски съд постанови присъда от 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество. Освен него обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството бяха друг бивш началник на "Топлофикация" - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, бившата шефка на дирекция в дружеството Лина Абланска и Мая Стоилова - собственик на фирма "Шибър", посредством която, според прокуратурата, дружеството е източено.
Делото на втора съдебна инстанция продължи повече от две години. Бяха разпитани нови свидетели и назначени нови експертизи. Именно в това намериха обяснение за обрата по делото адвокатите на оправданите, според които този съдебен състав си е направил труда да направи задълбочено проучване. На въпрос защо това проучване, според тях, не е направено от първия съдебен състав, те не дадоха отговор. 
Решението на апелативните магистрати може да се обжалва пред Върховния касационен съд. 
Вальо Топлото има присъди по други дела. 
През декември 2010 г. той получи 3-годишна присъда за безстопанственост заради неправомерно изхарчени 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи. Около 430 000 лв. от тях са използвани лично за Димитров, като са купувани синьо сирене и други скъпи храни, соли за баня, водни ски, джет, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома му.
В края на 2011 г. Софийският градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Магистратите върнаха делото на районната прокуратура заради недостатъци в обвинителният акт и нарушения в работата на първоинстанционния съд.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.