06.07.2012 11:31

Софиянци остават без топла вода от 10 до 60 дни

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
вода
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топлофикация София ще върне софиянци в Средновековието през лятото след като обяви, че започва ремонти по топлопреносната система в столицата. Така някои столични квартали ще бъдат без топла вода от 10 дни до 2 месеца, съобщи на пресконференция днес изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, цитиран от БТА. Ще бъдат подменени над 32 км тръби, като екипите ще работят едновременно на 44 обекта в столицата. Най-дълго без топла вода ще бъдат кварталите "Гео Милев" и "Лозенец", където се предвижда ремонтите да започнат от 1 август и да продължат до края на септември.


"Ако не инвестираме в мрежата и не я рехабилитираме, означава да оставим една част от нашите клиенти на студено през зимата”, каза той, цитиран от "Фокус".


От 18 юли дружеството започва масовите ремонти по топлопреносната мрежа в отделните квартали  и се предвижда те да приключат до 30 септември.


Планирана е подмяна на близо 8 км тръби в Топлорайон „Земляне”, около 10 км в Топлорайон „София-Изток”, на 7 км в Топлорайон „София” и на 3 км в Топлорайон „Люлин”.  


Централите в „Овча купел” 1 и „Овча купел” 2 в момента са спрени и се рехабилитират. Абонатите към тези централи няма да имат топла вода до 16 юли.


За около 15 дни ще бъдат спрени ТЕЦ София Изток - от 1 до 15 август,  и ТЕЦ София - от 16 август до края на месеца.


Клиентите, които се налага да останат временно без топла вода заради ремонтите по мрежата и централите, ще бъдат уведомени съобразно закона минимум 15 дни предварително, обявиха още от "Топлофикация-София".


Съобщения ще се публикуват и в месечните сметки, и по вратите на входовете. Клиентите могат да правят справка и на телефони: 02/ 859 01 95, 02 / 859 41 63 и 02 / 958 24 73, както и на сайта на „Топлофикация София” www.toplo.bg.


В отговор на въпрос дали докато топлата вода е спряна, но се ползва вода от топлия кран, ще се начислява сметка за топла вода, мениджърите на дружеството заявиха, че при нулево подгряване на вода от абонатната станция не би трябвало да се заплаща за топла вода. Тъй като водомерите обаче се отчитат веднъж годишно, от дружеството препоръчаха да не се ползва вода от топлия кран, за да не се получи изкривяване на сметката за топла вода.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.