10.07.2012 15:30

Фандъкова: Кандидатурата на София за Европейска столица на културата означава развитие на града

Видян 973 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
културата
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатурата на София за Европейска столица на културата е фокусът в третата година от съществуването на програмата „Европа”. Това е фокусът и на програма „Европа 2012”, и на Столична община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на връчването на договорите на бенефициентите по програма „Култура”, предаде „Фокус”.


Кандидатурата на София за Европейска столица на културата означава не само развитие на културата, развитие на града, на инфраструктурата. Това е една кауза, която приехме всички, и която защитаваме, каза тя.


Програма „Европа” е една от четирите програми на Столична община, които финансират граждански инициативи. За мен това е гордост, защото, когато започнах работа в общината, имаше програма „Младежки дейности”, която не само подкрепихме и тя продължи да се развива, а създадохме още нови три програми. Те в момента разпределят 3 млн. лева от бюджета на Столична община – средства, придобити от данъци на софиянци, и върнати на гражданите на София за реализация на техните добри идеи, подчерта кметът.


Бюджетът на програма „Европа” е около 450 хиляди лева. 26 проекта са одобрени за финансиране. През четирите години по програмата са подадени 343 проектни предложения, от които 98 са одобрени за финансиране.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.