17.09.2012 17:22

Секира за длъжниците на Топлофикация

Видян 773 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От следващата година с промяна в Закона за задълженията и договорите може да отпадне действащата в момента 3-годишна давност на дълговете на физически лица за парно, ток, банкови кредити и лизинги и да се замени с 10-годишна. Промяната може да стане факт, ако парламентът гласува предложението на група депутати.
Засега още не е ясно какви ще са текстовете, вносителите все още не са внесли предложенията си и те не са станали публично достояние. Но отсега е ясно, че основната цел са абонатите на топлофикационните дружества и най-вече – софийската Топлофикация, до почнат да плащат.
Според данни на общинското дружество, събираемостта на парите за топло е около 54%, което означава, че 46% от абонатите са нередовни за различни периоди от време.
„Досега максималните суми, за които парното съди свои абонати са 7-8 000 лев“, каза   Богомил Николов от Асоциация Активни потребители. При тези размери на дълга съдия-изпълнителят описва движимо имущество и налага запор върху доходите. Но при 2 или 3 пъти по-голям размер на дължимите суми, най-вероятно ще се стигне до отнемане и на жилището.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.