26.11.2012 13:02

Плевнелиев против политически договорки за съдиите

Видян 462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Крайно време е парламентът да направи публичен дебат по това коя ще е следващата кандидатура за конституционния съд. Това каза президентът Росен Плевнелиев. "Не считам, че това трябва да бъде плод на партийни договорки. Много е важно това да бъде плод на различни кандидатури, дебат в парламента и най-добрият – нека да върви напред”, допълни държавният глава.

Във връзка с реакцията му при клетвата на Венета Марковска, Плевнелиев посочи, че със своите действия е застанал плътно зад Конституцията и ще продължава да го прави. Разбира се, хората в парламента също носят своята отговорност, допълни той.

На въпрос дали ще подпише указа за главен прокурор, ако избраният кандидат не му хареса, или ще постъпи както в случая с Венета Марковска, Росен Плевнелиев отговори, че трябва да е честен към българските граждани, а те не очакват от своя президент да влиза в политически игри и зависимости.

„Те очакват той да е надпартиен и да бъде мъдър и справедлив. Затова ще следя внимателно дебатите. Очаквам концепции, очаквам много зададени въпроси, очаквам техните отговори. След това, разбира се, и аз ще имам своята обосновка”, заяви Плевнелиев.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини