24.05.2013 17:44

Баба и дядо пребити при опит за грабеж, заподозреният е внук на лидер от "Атака"

Видян 923 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на Мламолово неотдавна виждат лицето на престъпността отблизо. В края на април едно възрастно семейство е пребито. Престъпниците искат пари, които възрастните хора нямат. 73-годишната Йорданка и спътникът в живота й Кирил, на 77 години, помнят ясно онази нощ, след която не знаят дали ще оживеят.


„Аз станах. Помислих, че е внукът. Помислих, че е той, и взех, че отворих. И тия направо при отварянето - в главата, удариха ме и аз съм паднал. И като започнаха да ме ритат. Това по-ниското момче, което беше, хвана да ме рита яко. Каза ми „давай пенсията, давай пенсията", спомня си дядото.


Бабата била ударена от крадците, а мъжът ѝ има шевове на устата. Полицията започва разследване, стеснява кръга на възможните извършители и прави пробив. Единият от участниците проговаря.


Единият от задържаните за денонощие в ареста е внук на бивш общински съветник и местен лидер на партия „Атака". 19-годишният Стилиян прави самопризнания пред разследващите, но пред камерата отрича да е участвал.


„Те ми казаха полицаите: „Кажи, кажи” и аз само една дума казах. Да кажем като сме отишли какво сме били казали и аз казах точно това – „дайте пенсията” и всичко се приключи”, казва младежът.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com