28.06.2013 15:04

От 12 юли пътуваме до морето по новата АМ Тракия

Видян 818 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последната отсечка от магистрала "Тракия” трябва да бъде открита на 12 юли сутринта, а още следобед ще бъде пуснат трафикът към Бургас. Следващите седмици ще бъдат монтирани и 44 химически тоалетни по новите отсечки, където няма бензиностанции и заведения. Предстои отваряне на тръжните оферти, съобщи  регионалният министър Десислава Терзиева, цитирана от Стандарт.


През юли предсрочно ще бъде пуснат и завършеният пътен участък от автомагистрала "Струма" между Долна Диканя и Дупница. Трасето е готово 94%, а по договор е трябвало да бъде пуснато на 1 септември.


В момента тече предпроектното проучване на трасето за магистрала "Хемус", чието изграждане предлагаме да се финансира през следващия програмен период. Обмисляме схема за финансиране на ремонтите на 1 и 2 клас пътища с допълнителни средства от бюджета, които да се увеличават стъпаловидно всяка година.


Тези пътища не са поддържани с години и всички страдаме от този факт. Обсъжда се и идеята за преминаване на общинските пътища под ръководството на държавата, за да не делегираме тези финансово тежки дейности на кметовете, уточни министър Терзиева.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.