16.08.2013 11:38

Берлин пропищя от труженички от България

Видян 658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районите с "червени фенери" в Берлин стават все повече. Отскоро вече и в периферните квартали на германската столица се навъртат проститутки, предимно от Югоизточна Европа, пише "Берлинер Цайтунг".


Наблюденията на полицията сочат, че все повече жени от Югоизточна Европа пристигат в Берлин, за да работят като проститутки. И тъй като традиционните райони, в които се предлагат този вид услуги, са заети изцяло, новопристигналите се насочват към по-крайните райони на града. Те предлагат доста по-ниски цени - както става ясно от разпространени в интернет информации, клиентите плащали между 40 и 50 евро за секс без презерватив. Жените били предимно от България и Румъния, стоели на улицата по цял ден, но "работата" можело да се върши само в кола, пишат потребителите.


Полицаите проверили документите на някои от новопоявилите се "труженички" и предали информацията на отговорните служби. Но повече от това полицията не може да направи, тъй като проституцията е принципно разрешена от закона. По тази причина и службите по реда не могат да се намесят.


И от организацията за самопомощ на проститутките "Хидра" идват сигнали, че броят на новопоявилите се расте. "Берлин е направо задръстен от тях. Жени от държавите членки на ЕС, които често не намират работа в родината си, идват в Германия, хващат се в занаята и си работят необезпокоявано, стига само преди това да са си регистрирали фирма", казва сътрудничка на организацията.


Оплакванията на местните хора зачестяват


Все пак колкото и да е законна уличната проституция, някои местни жители реагират с възмущение и се оплакват в общината - например от замърсяването на квартала с използвани презервативи и салфетки. Общинските власти от своя страна смятат да вземат мерки - доколкото им позволяват правомощията. Една от планираните мерки е да се орежат храстите и дърветата - това ще затрудни бизнеса с платения секс, защото най-вече клиентите изобщо не са съгласни да бъдат наблюдавани.


Новоокупираните от проститутките райони са предимно из индустриалните зони на Берлин, но наоколо има и училища, и жилища. Полицията смята да патрулира по-интензивно. "Искаме и да говорим с жените, социалните работници и здравните служби също трябва да се активизират", казва общинският съветник от Християндемократическия съюз (ХДС) Мартин Пецолд. Според него много от жените са в тежко положение и трябва да им бъде предложена помощ.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.