12.11.2013 15:50

Декларация на ПП ГЕРБ

Видян 598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние, народните представители от ПГ на ГЕРБ, се обръщаме към депутатите на БСП, ДПС и Атака с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на Парламента. Прекратете погазването на демокрацията, не прекрачвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза.


Свободата на изразяване на мнение е гарантирана от българската Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи. Пред Парламента сега са българските граждани, тези на които сме се клели да служим. Нека ги чуем, нека се съобразим с техните искания и да търсим мирния път пред България. Защото днес на карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях.


Господа депутати, намерете възможност да успокоите напрежението и чуйте гласа на народа. Той ни е дал отговорността да решаваме съдбата му. Длъжни сме да покажем, че можем да носим тази отговорност. Ако не, всички сме излишни.


Призоваваме всички от управляващата коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси.


Призоваваме премиера Пламен Орешарски да дойде в Парламента и да подаде оставката на правителството.  Нека всички народни представители сме готови да сторим същото. Днес, това е единственият път към мир и успокояване на ситуацията.


Призоваваме българските полицаи, да се отнасят към младите хора навън, както биха се отнасяли към дъщерите и синовете си.


Призоваваме протестиращите да не се поддават на провокации от тези, които искат да окървавят мирния протест.


Нека излезем от тази тежка за страната ни ситуация с чест и мъдрост!Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.