10.01.2014 14:13

Декларация от НГИ ,,АБВ" по повод действията на Волен Сидеров

Видян 942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С настоящата декларация ние от Национална гражданска инициатива „АБВ“ осъждаме остро действията на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров и група депутати от същата партия. Смятаме, че подобно поведение е недопустимо и не бива да бъде толерирано в едно демократично общество.


Посегателството срещу български граждани, срещу длъжностни лица, служители на реда – български полицаи и накърняване достойнството на служител на френската дипломатическа служба в България от страна на български народни представители  е недопустимо и води до сериозно уронване на престижа на институциите, както и авторитета на нашата държава в международен план.


Оценяваме позитивно позицията и действията на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и усилията му да  потърси отговорност от г-н Сидеров и неговите колеги от ПП „Атака“. Тези действия следва да получат институционална, политическа, обществена и морална подкрепа.


Отказът на етичната комисия в 42 –то Народно събрание да разгледа случая „Сидеров“ е тежък удар върху българския парламентаризъм и задълбочава впечатлението в обществото за перманентната безнаказаност на българските политици и хроничното неносене на отговорност за неадекватните им постъпки.


В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията – мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия – ДПС.


Волен Сидеров и представители на ПП „Атака“ не за първи първи път демонстрират поведение, което е в груб разрез с етичните норми на поведение в нашето общество и европейската общност. Обезпокоени сме от факта, че години наред подобно поведение остава безнаказано и, за наше огромно съжаление, толерирано от основните политически играчи и институциите, които би трябвало да имат адекватно отношение.


    


Очакваме народните представители от 42-то Народно събрание да проявят гражданска съвес и с действията си да помогнат на българската прокуратура да доведе разследването на този срамен за България случай до край.


Смятаме, че това е изключително важно и е крайно време след този случай и неговото разследване от прокуратурата и българския съд да се приключи категорично с практиката един депутатски имунитет „да струва“ повече от достойнството един български гражданин и доброто име на българските институции и на нашата държава.


                    ЗА НАЦИОНАЛНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА


                    Георги Първанов /президент на РБ 2002-2012/


                    Ивайло Калфин


                    Проф. Борислав БорисовДобави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.