18.07.2014 09:08

БАБХ стартира нов проект, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”

Видян 651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска агенция по безопасност на храните стартира изпълнението по проект „Изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход”. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 13-31-9 от 04.04.2014 г., финансиран по Оперативна  програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Бенефициент е Българска агенция за безопасност на храните. Проектът е на обща стойност 794 974,41 лева, като размерът на безвъзмездна финансова помощ е 100%, а период на изпълнение – 18 месеца.


Целевите групи по изпълнявания проект са Администрацията на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Администрацията на Агенция „Митници”.


Общата цел на проекта е изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход.


След приключването на проекта БАБХ ще има изградена и внедрена информационна система за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход, включваща:


    Единен web базиран вход за участниците в процеса по внос;


    Интерфейси за обмен на данни в синхронен или асинхронен режим БАБХ и администрациите, които имат съвместни дейности по осъществяване на контрол на стоки на принципа система-система (B2B);


    Развитие на информационните системи на БАБХ във връзка с изискванията на чл. 6 и 7 от Регламент (ЕО) № 136/2004 и чл. 5 и 6 от Регламент (ЕО) № 282/2004 и препоръките на Европейската комисия за обмен на данни в реално време с БАБХ, за да отговарят на мярката и да се интегрират със системите на другите администрации, които имат съвместни дейности по осъществяване на контрола на стоки;


    Разработване на електронни услуги свързани с вноса на стоки от животински продукти и на продукти от неживотински произход подлежащи на проверка от БАБХ с цел намаляването на улесняване на процеса по внос и реализиране на електронна обратна връзка.


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фондЕтикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.