21.07.2014 12:15

Има задържан за печатането на фалшиви пари в Кюстендилско

Видян 779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има подведен под отговорност след прекъснатата от ДАНС и МВР схема за печатане на фалшиви пари в Кюстендилско, съобщи Дарик. Мъжът е с инициали В.Г.Б. На 10.07.2014г. в първокласен път І-6 КПП „Стражите", в управляван от него автомобил е укрил елементи за защита на парични знаци- холограмни стикери, за които знае, че са предназначени за подправка на парични знаци.Заподозреният е с мярка парична гаранция, като сумата й остава тайна, както и разследването по случая. На закрито заседание, Кюстендилски окръжен съд, намалява стойността на паричната гаранция, но не я отменя или променя в по- лека, както иска подведеният под отговорност.


Към жалбата си пред съда, той прилага извлечение от регистър на действащи и прекъснали студенти, с последна актуализация - 03.07.2014 г. на ЮЗУ „Неофит Рилски" гр.Благоевград, в което е отразен статуса на същия- „магистър, статус- отчислен с право на защита.


В жалбата се сочи, че размера на гаранцията е висок, че обвиняемият не притежава никакви недвижими имущества и е студент, респ. че не притежава средства, с които да покрие паричната гаранция.


В. Г. Б. е осъждан за престъпление от общ характер по чл.244 от НК- за държане на неистински парични знаци, по чл.339, ал.1 НК и по чл.308, ал.1 НК с влязла в сила на 07.12.2010 г. присъда на КОС , което сочи, че същият е с установени престъпни нагласи.


Доколкото предмета на престъплението е бил укрит в тайник на автомобила, несъмнено това обстоятелство също сочи за опасност от извършване на престъпление, пише в мотивите си съда. „В този аспект определянето на по- лека мярка за неотклонение „подписка" би се явила несъответна с обществената опасност на деянието и дееца".


Съдът отчита, че обвиняемият е с установено местожителство и адрес. Не са налице доказателства същият да е създавал пречки пред разследването или да не е намиран на известния по делото адрес.


Определената мярка за неотклонение е законосъобразна, но размерът й е прекомерен и би създал за обвиняемия по-големи затруднения за набавянето му от действително необходимите. Същевременно, независимо от обстоятелството, че същият е безработен, се установява, че управлявания от него автомобил е лизингов, същият внася вноски по неговото изплащане .


Това обстоятелство, съчетано с факта, че същият е в трудоспособна възраст и няма данни за влошено здравословно състояние, сочи, че същият разполага с финансови средства и може да се издържа самостоятелно.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.