08.10.2014 13:54

Купуваме повече храни и напитки

Видян 530 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Търговията на дребно, без тази с автомобили и мотоциклети, е нараснала през август с 4.5 на сто спрямо същия месец на предходната година. В сравнение с юли ръстът е 0.4 на сто. Това показват предварителните данни на НСИ.

Основен принос за годишния ръст имат поръчките по пощата, телефона или интернет - с 21 на сто, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 11.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника, която расте с 5.5%.

При продажбите на хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия също има растеж с 4.8%.

В сравнение с юли очаквано расте търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.9%. По-скромен ръст има при продажбата на фармацевтични и медицински стоки - с 1.3% и при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%.

В същото време се наблюдава месечен спад при поръчките по пощата, телефона или интернет - с 1.8%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.5%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - по 0.4%. Покупките на  битова техника, мебели и други стоки за бита също са се свили - с 0.2%.




реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини