04.12.2014 13:40

Свлачище блокира влаковете Карнобат - Варна

Видян 585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Свлачище затрупа ж.п. линията между Карнобат и Варна, а влаковете по маршрута са временно спрени. Инцидентът е станал на територията на община Руен между селата Люляково и Листец.

 „В момента там вече има изпратена голяма машина. Има и екип от 30 души, които разчистват линията. Взети са мерки за спиране на влаковете и временно до почистване на линията движението ще е преустановено”, каза Димитър Христов, главен експерт в отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка” към Областна администрация – Бургас, цитиран от Фокус. По думите му, обстановката като цяло е непроменена от сутринта. Има отделни критични места.

Критична е ситуацията в Община Средец, където от наводнение вследствие на преливане на язовир са заплашени селата Радойново и Драка. На място екип следи за ситуацията. „Най-вероятно там ще бъде прокопан допълнителен канал, който да позволи част от водата да се оттече в странични ръкави, за да се намали водният напор върху стената, тъй като водата не се покачва, но заради дъжда и не спада”, каза още Димитър Христов.

реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини