18.11.2015 12:16

Александър Атанасов: В агроминистерството открихме черна дупка

Видян 2876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Десислава Танева отсъства от земеделието. Тя е оставила всичко в ръцете на заместника си Васил Грудев. Грудев използва псевдо-експертността си и това, че хората не разбират материята, за да се произнася като последна инстанция. Оказва се и че много малко хора умеят да четат, защото в наредбите и в Програмата за селските райони пише точно обратното, на това което твърди Грудев. Това каза председателят на ААЗП инж.


Александър Атанасов в „Часът на Милен Цветков“ в Нова ТВ по повод измененията в скандалната Наредба № 11 към мярка 214 „Агроекологични плащания“, с която МЗХ принуждава земеделските стопани да се откажат по средата на петгодишните си проекти.


„От 15 години работя в системата на земеделието, но такова чудо не сме виждали. И досега е имало заместник-министри, които са предлагали безумни неща, но за разлика от Грудев, поне не са ги реализирали в закони и в наредби, които са в пълно противоречие на регламентите на ЕС.


В кабинета на Васил Грудев функционира „черна дупка“, защото от 13 експертни становища и предложения, с които конструктивно се опитваме да помогнем и да предотвратим санкции от ЕК и спиране на Програмата, нито един от тези документи не получи отговор. Ставаме свидетели на пълен хаос в МЗХ и липса на експертност“, алармира Атанасов.


Той даде за пример плащанията за антиерозионни мероприятия, които досега са били фиксирани точно на 80 лв. на декар, но след промяна на Васил Грудев, сумата е станала „до 80 лв.“, без да е записана точната стойност. Грудев правил анализи по собствено усмотрение, както му харесва и без да се съобрази с мненията на научната общност, работните групи и самите стопани. Според Атанасов, най-лошото, че това се случва пред очите на цялата общественост, но никой не реагира, защото материята е сложна и се използва слабостта на незнаещия.


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !