23.12.2015 09:45

БАБХ приключва изграждането на националните електронни регистри за храни по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 14-32-9 от 01.09.2014 г.

Видян 919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Българска агенция по безопасност на храните приключи изпълнението на проект „Изграждане на националните електронни регистри за храни от животински произход, храни от неживотински произход и на предприятията за странични животински продукти. Внедряване на нови електронни административни услуги, свързани с използването на разработените регистри.” Подписаният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 14-32-9 от 01.09.2014 г., финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, е на обща стойност 492 670,96 лв. като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а периода на изпълнение – 15 месеца.   Целевите групи по проекта са, както администрацията на Българска агенция по безопасност на храните, така и бизнес операторите, както и всички държавни администрации, които имат нужда от достъп до регистрите, поддържани от БАБХ.
Проектът е изпълнен успешно като са постигнати следните резултати:
-   Електронизирани са регистрите за храни от животински произход, храни от неживотински произход и тези на предприятията за странични животински продукти;
-  Изградена е и внедрена информационна система за обслужване на процесите по управление на жизнения цикъл на данните в регистрите;
-  Създадени са интерфейси (уеб услуги) за интеграция с компонента на електронно управление ЕСОЕД (Единна среда за обмен на електронни данни) за синхронен достъп до данните в регистрите.


-    Разработени са електронни услуги, свързани със спецификата на поддържаната в регистрите информация. Изградена е и внедрена уеб базирана система за достъп до разработените електронни услуги.
С изпълнението на проекта е постигната общата цел, а именно да се изградят национални електронни регистри за храни и странични животински продукти, както и да се внедрят нови електронни административни услуги, свързани с използването им.
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.