23.12.2015 09:52

БАБХ приключва изграждането на националните електронни регистри за храни

Видян 873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Българска агенция по безопасност на храните приключи изпълнението на проект „Изграждане на националния електронен регистър на обектите за обществено хранене и търговия на дребно с храни. Внедряване на нови електронни административни услуги, свързани с използването на разработения регистър“. Подписаният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 14-32-10 от 01.09.2014 г., финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, е на обща стойност 494 884,85 лв. като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а периода на изпълнение – 15 месеца.


Целевите групи по проекта са, както администрацията на Българска агенция по безопасност на храните, така и бизнес операторите, както и всички държавни администрации, които имат нужда от достъп до регистрите, поддържани от БАБХ.


Проектът е изпълнен успешно като са постигнати следните резултати:


-  Електронизиран национален регистър на обектите за обществено хранене и търговия на дребно с храни. Изградена и внедрена информационна система за обслужване на процесите по управление на жизнения цикъл на данните в регистъра;


-   Създаване на интерфейси (уеб услуги) за интеграция с компонента на електронно управление ЕСОЕД (Единна среда за обмен на електронни данни) за синхронен достъп до данните в регистъра;


-    Разработване на електронни услуги, свързани със спецификата на поддържаната в регистрите информация. Изградена и внедрена уеб базирана система за достъп до разработените електронни услуги.


С изпълнението на проекта е постигната общата цел, а именно да се изгради национален електронен регистър на обектите за обществено хранене и търговия на дребно с храни, както и да се внедрят нови електронни административни услуги, свързани с използването на разработения регистър.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.