25.11.2016 12:36

Чужда фирма също ще съди Москов заради ваксините

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Твърдението, че здравният министър д-р Петър Москов е работил в интерес на Турция добива все по-голяма истинност. Чрез т.нар бартер, маскиран като дарение (предоставяне на Турция на наши ваксини БЦЖ) той изземва правото да изнася на канадската фирма „Интервакс” в международен план, с която българската фирма за ваксини „Бул Био” има договор. Заради това свое действие се готвят дела от чуждата компания.„Интервакс” е можела да спечели число с много нули от сделката с БЦЖ ваксините. Това се вижда от цените на Уницеф за нашата ваксина. На международната организация канадската фирма предлага цена от 0.0748 $ на доза. Подобна ваксина предлага и японската фирма Japan BCG Laboratoryi, но на още по-висока стойност – 0,1370 $ на доза. Както е известно МЗ е изнесло 5 млн. дози, което съответно прави 688 160 по цени на „Интервакс” и 1260400 лв. по цени на японската фирма.

 

В сравнение с тези числа турската страна е дала 356 960 лв. за 100 000 дози. Дори от това сравнение на сметките и цените на Уницеф излиза, че нашето дарение е двойно по-голямо, отколкото турското. При тези факти се потвърждава тезата, че д-р Москов работи за Турция, а не за България.

 

Въпреки фактите здравният министър в оставка продължава да твърди, че за „Пентаксим”-а е трябвало да броим 4,8 лв. Може и да е трябвало да платим за разрешената за употреба в ЕС ваксина толкова, нея обаче не сме внасяли или употребявали. За турската не е ясно колко струва, тя не е позволена за употреба в ЕС,  а нашата БЦЖ е разрешена в целия свят!

 
Източник: Frognews.bg.


реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини