10.02.2017 09:49

Два месеца по-късно: Горските още чакат джиповете си от НСО

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два месеца, след като открихме, че три суперскъпи джипа на горските стопанства са преминали в ръцете на Националната служба за охрана (НСО), тогавашният премиер Бойко Борисов заръча колите да бъдат върнати, а от НСО обещаха да го направят „своевременно“, джиповете все още липсват.


Колите, чиято стойност е по 200 хил. лв., бяха закупени с публични средства от бюджета на горските стопанствата с аргумента, че са нужни са скъп ловен туризъм. Те обаче не са използвани за нито един ловен излет, а веднага са пратени на НСО – първо с договор за безвъзмездно временно ползване, а през ноември – официално като подарък за службата, която пази политическия ни елит. Дори Борисов беше заснет от камерата на bTV лично да шофира един от джиповете. След скандала, на 2 декември, той поиска от шефа на НСО Ангел Антонов джиповете да бъдат върнати на държавните предприятия, като коментира: „Ако искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола – добре, ще поема и този риск“. Антонов пое ангажимент да върне джиповете „своевременно и по надлежния ред“.


Два месеца по-късно още не е своевременно, а надлежният ред не е изпълнен.


Джиповете не са в гаражите на горските, казаха пред bTV шефовете на стопанствата.


От НСО ни отговориха писмено, че службата е изпълнила своите ангажименти за връщане на моторните превозни средства и очакват горските да ги уведомят за приключване на формалната процедура, за да се осъществи фактическото предаване и приемане, както и къде да се случи това.


Източник: бТВ.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.