15.05.2017 15:16

За 4 години сме предали 12 тона опасни отпадъци

Видян 566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За 4 години софиянци са предали 12 тона опасни отпадъци, обяви зам.-кметът по екология Йоана Христова. Тя е категорична, че добрите резултати се дължат на това, че от 2012 г. Столичната община поддържа уникална за страната мобилна система за разделно събиране.
Това ни показва колко малко е нужно, за да можем да имаме екологосъобразно поведение, допълни Христова и изрази надежда, че  тази положителна тенденция на интерес към отделянето на опасните битови отпадъци ще продължи, така че постепенно да се превърне в трайно отношение към природата.19’ припомня, че от началото на 2012 г. на територията на София започна прилагането на изцяло нова за България Система за разделно събиране. Опасните отпадъци, включително живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали и лекарства с изтекъл срок на годност, се приемат от домовете на гражданите по заявка и веднъж месечно в Мобилен събирателен пункт, чието разположение се реализира по предварително обявен график. През месец юни мобилната система ще приема опасни битови отпадъци на ул. Париж №5 от 8:30 до 14:00 часа.Междувременно София бе отличена и с Грамота за това, че е първата община, която изгражда и поддържа мобилна система за събиране на опасен битов отпадък.Приложеният в България иновативен подход при системата за събиране на опасни битови отпадъци включва сортиране на отпадъците по видове и по кодове в момента на приемането им.
Прилагането на Системата гарантира отделянето на опасните от общия поток битови отпадъци и значително намалява риска за здравето на хората, риска от инциденти, нарушаването на организацията на работата при събирането и депонирането на твърди битови отпадъци, както и при разделното събиране и оползотворяване на рециклириуеми фракции от хартия, метал, стъкло и пластмаси.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

.