18.09.2017 16:03

Ивайло Савов е новият директор на програма Хоризонт

Видян 575 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес програма „Хоризонт“ има нов директор –  Ивайло Савов. Той е кадър на БНР с над 30-годишен опит в електронните медии. Журналистическата си кариера започва като новинар, репортер и водещ на младежки предавания в Радио Шумен, кореспондент на БНР и  дългогодишен директор на регионалната радиостанция.  


Последните 5 години Ивайло Савов е член на Комисията за защита от дискриминация с експертни познания по признаците: народност, гражданство, произход, религия и вяра, лично положение, човешки геном и упражняване правото на труд. Той е преподавател по радиокомуникации, радиосистеми и радиопрограмиране в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. Един от създателите на специалността журналистика в учебното заведение.


Ивайло Савов има близо 20-годишен управленски опит като директор, член на Дирекционния съвет на БНР, член на Програмния съвет на БНР и  член на Обществения съвет на БНТ.  


За своя обществена мисия е приел реставрацията и консервацията на църковни и възрожденски паметници на културата и подпомагане на младежкото изкуство, за което работи чрез създаденото от него сдружение „Българска икона“.


Днес в 11:30 часа Генералният директор на БНР Александър Велев  представи официално пред екипа новия шеф на „Хоризонт“.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.