29.09.2017 12:30

За 17 минути депутатите изчерпаха законодателната си програма

Видян 360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Депутатите изчерпаха законодателната си програма в петък само за 17 минути. Левицата се оплака, че парламентът не работи заради лоша организация. От ГЕРБ заявиха, че всички внесени законопроекти са разпределени по комисии, съобщава БНТ.

"Лоша организация очевидно на работата на парламента, има достатъчно внесени законопроекти, само нашите законопроекти на БСП са пет, даже са шест с моя последния за лихвоточките. Законът за възрастните хора, например, е гледан само в моята комисия, в Комисията по жалбите. Всички други комисии, защо ли, не знам, но не са го гледали. Същата е ситуацията и с другите. А между другото законът е внесен още през лятото. Тоест за целия септември той можеше да бъде разгледан от всички комисии, аз не знам защо не е", обясни зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Антон Кутев.

"Всички законопроекти са разпределени в комисиите, гледат се по комисии, очакват се становища от министерствата. Нали трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме, да пришпорваме нещата? Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван, още повече че комисиите се оглавяват не само от председатели на ГЕРБ, а има и председатели БСП. Относно законопроектите на БСП, всички са разпределени, очакват становища на съответните ведомства", заяви, от своя страна, зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини