13.02.2018 12:01

Стартира изграждането на детска градина в кв. Кръстова вада – Изток

Видян 879 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
01/02
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна строителството на първата детска градина във все по-населения южен квартал Кръстова вада – Изток. Учебното заведение ще се разполага върху терен от 3778 кв. м., с разгъната застроена площ от 1827 кв. м. и ще приеме 150 деца. Цялата сграда е проектирана със стремежа към енергийна самостоятелност и висока ефективност. Системата за отопление и захранване с топла вода е комбиниран котел - газ, ток и соларни панели, като основният топлоизточник са соларните панели, уточнява кметът на Лозенец Любомир Дреков.
Получената от соларните панели топла слънчева вода ще се използва не само за загряване на басейна, но и за отоплението на цялата сграда и покриване на всички битови нужди от топла вода. Тя ще се нагрява целогодишно, с изключение на максимум два студени зимни месеца, което прави инвестицията целесъобразна и икономически ефективна.
Част от дъждовната вода, която преминава през покрива на сградата ще се отвежда в подземен резервоар, като впоследствие ще се използва за поливане на зелените площи в сухите месеци, като по този начин няма да се използва питейна вода. Резервоарът ще бъде снабден с помпа, чрез която ще се извършва поливането.
Непосредствено до детската градина ще бъде изградена обезопасена по европейските стандарти площадка за игра с модерни съоръжения, допълва още районният кмет.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com