30.03.2018 16:43

Ад има, папата не е разбран, реши Ватиканът

Видян 1989 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
 Ватиканът остро порица италианския журналист Еудженио Скалфари, според когото папа Франциск казал, че адът не съществува.

Реакцията дойде дни преди католическия Великден, след като в. Република публикува дълга статия, според която в интервю папата е казал: "Адът не съществува. Онова, което съществува е изчезването на грешните души".

 Ватиканът отрече папата да е давал интервю на Скалфари и заяви, че цялата статия е "плод на негова възстановка по памет", а не "достоверно предаване на думите на Светия отец".

Скалфари е известне с това, че не води бележки по време на интервютата, нито пък използва диктофон на срещите си с лидери.Той прави възстановка по памет на чутото и създава на базата това дълги статии.


Поне за трети път Ватиканът публикува изявления, с които се разграничава от статии на Скалфари за папата. През 2014 г. той например написа, че папата бил отменил греха.


Универсалният катехизис на Католическата църква казва, че "ученията на църквата утвърждават съществуването на ада и на неговата вечност. В тях се говори за вечен огън и за това, че основното наказание в ада е вечното разделение от Бог".
реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com