Свързани новини

27.07.2018 09:37

ДПС: Този парламент е пълен провал

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В парламента се внасяха, оттегляха, изменяха закони с изцяло лобистки характер. Чуваха се обвинения между членовете на коалицията в лобизъм. Те продължават и отекват със страшна сила в обществото. Парламентът успя между скандалите да приеме няколко добри закона, но това е всичко. Бих оценил дейността на този парламент като пълен провал“. Това каза тази сутрин пред БНР депутатът от ДПС Хамид Хамид.


Като добър закон той определи промените в Административно-процесуалния кодекс, които внасят сериозна реформа в административното правораздаване и поправките в Гражданско-процесуалния кодекс в същата посока. Хамид отново изрази убеждение, че не е било нужно националисти да влизат в управлението на страната и изтъкна, че „пътищата водят към тях“, когато се проследи кой внася лобистките законопроекти. Последното президентско вето, което за първи път мина, според Хамид, няма да промени нещо в атмосферата в парламента. Законът е бил приет „на принципа проба-грешка“, по който работи правителството, обясни той.


"Края на сегашния политически сезон несъмнено вещае гореща есен", каза Хамид.


"Оценката колко е заслужена почивката на народните представители дават избирателите. От начина, по който ще ни изпратят, можем да си направим изводите, че някой не си е свършил работата", заяви той по повод намерението на протестиращите пред парламента майки на деца с увреждания да изпратят депутатите след последния им работен ден в тази парламентарна сесия с гумени играчки. „Правителството осъществява социалната политика. Да се прехвърля всеки горещ картоф на парламента - това стана практика в България. Абсолютно всеки проблем, който повдигат хората, с елегантен пас от страна на някой министър, вицепремиер или премиер се прехвърля на парламента“, допълни Хамид.


Въпреки че основен акцент в изминалия политически сезон е било европредседателството на България, изненадата в него, според Хамид, е дошла от управляващите, които „ежедневно генерираха скандал след скандал“: „Председателството отмина. Остана горчивият привкус на големите очаквания, които бяха предварително дадени и които, естествено, нямаше как да бъдат реализирани при едно рутинно председателство. България не успя да постави своите стратегически цели и не успя да извлече полза от това“. Правителство е положило огромни усилия за интеграцията на Македония в НАТО, а български представители не са били поканени на подписването на договора между Заев и Ципрас, изтъкна той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес е ден, в който спокойно можете да се посветите на семейството си

Днес е ден, в който спокойно можете да се посветите на