Свързани новини

26.02.2018 09:32

Бойко в Лондон и за кредита €120 млн. на Гинка?

Видян 9477 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов заминава за Лондон, където в програмата му е включена среща в Европейската банка за възстановяване и развитие. По случайност, същата е отпуснала кредит от 120 млн. евро на ЧЕЗ, според чиито условия при смяна на собствеността на дружеството, парите стават изискуеми. Сега е много важно дали държавата ще гарантира за вземането на ЕБВР от Гинка и, ако го направи, как ще го обясни, след като 3 дни се обяснява, че кабинетът нямал общо със сделката, което цял народ разбра, че няма как да е вярно. „Кредитът в момента е стопиран, следващият транш може да дойде след сделката, по която се работи от 6 месеца”, научи 19 минути от чешката страна.
Дали премиерът ще обсъжда точно тази тема в ЕБВР попита журналистката Соня Колтуклиева, която предава от британската столица.
Още по-интересното е, че тези милиони, прибавени към парите, които струва самата компания, образуват обща сума 860 565 200 за придобиването на ЕРП-то от митичната Гинка от Пазарджик, която всъщност е от Септември. Градът, който се прочу по това, че кметът му извади за нула време 250 000 лв. за гаранция след ареста си при заплата 1000 лв. А шефът на Общинския съвет, и той от ГЕРБ, позволи 6-годишно дете да бъде обвинено за убийство, извършено със собственото оръжие на политика.
Учудващо е, откъде Върбакова ще вземе пари, защото кредитната й история е най-меко казано стряскаща, след като сайтът Биволъ извади от регистрите и съдебните решения неблагополучията на семейните фирми на бизнесдамата, запорирани и от НАП, и от ДСК, и от друга банка за суми като 38 000 лв. А общински съветник от Пазарджик попита дължи ли още дружество на фамилията 1 млн. на общината в областния град?
120-годишната държавна БТА сгази цялата си история и елементарните правила на журналистиката, като пусна за първи път „интервю” без снимка и без автор, грижливо препечатано от близките до властта медии, което се предполага, че е с Гинка. В него обаче няма отговор на въпроса коя банка кредитира недотам благонадеждните по история купувачи на ЧЕЗ. Цитирана е „международна банка”. Коя? Не става известно.
Час, след като получи от 19 минути дела и документи по въпроса с Гинкините дружества и техните дертове, премиерът Бойко Борисов нареди спешна проверка на НАП и ДАНС във фирмите. Похвално.
Въпросът е, след като сделката се готви от месеци, че даже самият чешки премиер дойде в София по нея в деня, след като гласуваха недоверие на правителството му, къде са спали данъчните и сужбите досега? Напомняме, че 10 екипа на НАП вече 16 месеца, при законни 3, ревизират 19 минути за няма нищо. Вместо да се занимават с важните неща.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.