Д.Пеевски и К. Петков

Свързани новини

30.11.2023 10:22

Д. Пеевски и К. Петков се скараха заради избора на подуправител на НЗОК

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Размяна на реплики между Делян Пеевски и лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков прерастна в пререкания от депутатските скамейки в пленарната зала.


Скандалът възникна по време на дебатите за избор на подуправител на здравната каса. Точката беше вкарана извънредно в програмата за работата на парламента, но не с подкрепата на "Продължаваме промяната - Демократична България".


За включването ѝ в програмата гласуваха ГЕРБ, "Възраждане", ДПС и трима депутати от "Има такъв народ", "против" и "въздържал се" бяха "Продължаваме промяната - Демократична България", БСП и независимият депутат Радостин Василев.


Парламентарната група на ППДБ няма да подкрепи номинирания от ГЕРБ-СДС за подуправител на Здравната каса проф. Момчил Мавров


По думите па Петков пред медиите той не би подкрепил човек, за който има съмнения за лобизъм, според доклад на ДАНС и когато става въпрос за здравето на онкоболни, няма да направи компромис.


В спора между Пеевски и Кирил Петков се включиха и депутати от други политически сили.


Георги Георгиев - депутат от ПГ на "Възраждане":


"Застъпете се тука за господин Петков, в момента му се скараха много сериозно преди малко от ДПС, застъпете се, моля ви се".


Корнелия Нинова - председател на БСП:


"Преди малко се размениха такива думи - добре, че не ги чу българския народ, а само видя картината. И такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че просто това не може да продължава като управление. Излезте отвън и се разберете като мъже. Не викай на мен, господин Пеевски! Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата се казва Бойко Борисов. Ама сега седи и ви гледа сеира. Предлагам 15 минути почивка, излезте навън и се разберете като мъже - Борисов знае как става - ето, тръгна навън, излизайте и вие, разберете се!".


След пререканията председателят на парламента Росен Желязков обяви почивка, за успокояване на напрежението.


След вчерашните критики към премиера Николай Денков, тази сутрин председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отправи нови обвинения за несправяне с управлението като изтъкна, че според него местните избори са показали, че ДПС е "втора партия в държавата".

    "Денков, както виждате, не може сам да се защити - има нужда от батковците. Той си отива след 3 месеца. Казах ви - тази тема е приключена с Денков.

    Денков виждаме,че батковците му го пазят. Ами тези батковци от ПП, които са Кирил Петков, Асен Василев - просто достойно нека да заемат премиерското място тогава те. Що са го пратили това момченце да си играе в този кабинет, което е немирно и с играчките не знае какво да прави? Той не знае как да управлява. Оценката я дадоха хората.

От "Продължаваме Промяната" веднага реагираха като определиха критиките на Пеевски като безпочвени, а оценката му за влиянието на ДПС - погрешно:

    "Осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата.

    Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости. Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства", посочват от партията.



Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни